Tuesday, October 20, 2009

Laporan masakan






Sambal udang galah
Salam sejahtera,

Sabtu lepas,
Kami tak kemana-mana. Suami ada open house di kawasan kami. Saya pula kurang sihat skit. Kepala berdenyut2 jer, jadi dok rumah. Lagipun Deepavali, jadi, jalan sesak.

Ahad
Kepala masih sakit. Saya dan suami berehat di rumah. Then, tengahari, pergi Bro-Arts,amik stok baju t-shirt. Barang dapur dah abis. Kami pun tak sempat ke Pasar Pagi Bkt Sentosa. Jadi, kami ke GIANT Bt Caves saja.

Biasa pergi Pasar Pagi, kami beli 1 ekor. Dan siap buang kulit dan potong2. Namun, alang2 ke GIANT, kami beli ayam ketul perpcs. Bahagian2 yang sedap dimakan.
Tapi, baunya...faham jer la. Ayam kat pasaraya. Tak sesegar bau ayam kat pasar tani yang baru semelih...

Isnin
Godek2 template untuk blogshop kami. Penat eden....huhu.






amik ketul2 mcm kat KFC lak..harga ampir 1 ekor ayam sederhana bsr


First time beli ikan keli. Dulu2 biasa dah tengok ikan darat, macam spesies haruan, puyu, keli. Tapi, dah lama tak pegang. Faham2 jerla..tahan geli geleman, tapi sedap dimakan...hihi


sebelom masak


Sambal udang Galah. hmmm kurang fresh.dah la 1 ekor udang singgit.


ikan keli siap diproses oleh saya! Tahan jer la.

Ikan keli goreng ngan bawang angit + gula+ garam skit. Sedap lak ye


5 comments:

  1. Salam Nur...
    Akak suka sangat ikan keli atau ikan sembilang goreng pedas. Tapi tak penah try buat masak sendiri, tak berani nak pegang ikan keli yang masih idup dan bergerak2 tuh.... heheh...sebab tu bila terasa nak makan beli yang dah masak siap jeh... :)

    ReplyDelete
  2. Salam ka Fzi,

    Huhu.. saya pung tak berani pegang yang idup. Beli yang dah mati. Keli idup yg betul2 dr sawah ada sengat aka misau beracun,kak.

    ReplyDelete
  3. Salam akak.. sotong udang keli tu semua paveret kite tue... lagi lagi keli... mengidam tak habes2 lagi ngan keli nie... hehhe

    ReplyDelete
  4. Salam ijan,
    Cian dia. buat keli sambal cili padi, sedap tau Ijan..hihi

    ReplyDelete
  5. Moga akan tercapai hajat Ijan tu. Dok jauh2 mmg teringin macam2..:)

    ReplyDelete