Wednesday, April 14, 2010

Bekfes kuih arini :)


Kuih cek mek molek dr freezer. Bagi saya, cekmek molek lebih cantik kalu digoreng terus. Tapi frozen ni, alternatif utk digoreng kemudian. Sebaiknya, goreng yg frozen ni, sehari selepas diadun, sbb air gulanya akan meresap lam tepung. Kuarkan dr frezer, biar sekejap hingga separa beku. Goreng kuih ni, ngan api yg perlahan. Balik2kannya supaya sekata dan masak di dalam.

10 comments:

  1. Salam nur...
    Amboi...banyak betul nur buat kueh ya...bersiri2 hah...andunan 3 in one lagi...hehe...mesti banyak tuh stok dalam freezer...senang nak bekfes/minum petang/supper... akak ada posmen kat bookworm tuh, ley la kirim..*hehe...gurau je nur...:)*

    ReplyDelete
  2. nurindah..akak dtg nak ngendeng cek mek tu..sedap nye..

    ReplyDelete
  3. It comes handy kan Dik....kalau frozen...eventhough kalau kita fresh made and terus makan is a better deal!

    ReplyDelete
  4. salam nurindah..nak kecek cekmek molek tuh skit.. rajin tul cik kak kite buat kuih tau... bangga suami tuuu

    ReplyDelete
  5. salam...rajin cek mek ni bt cek mek ya :)

    ReplyDelete
  6. salam kak fzi,
    uish..malu saya ngan kak fzi. kak fzi lagi terer bab frozen food nih. :)
    tak sempat wat supper kak. 1 kg keledek cam sikit jer. hihihi

    ReplyDelete
  7. salam datin el,
    hihi.tak pandai sgt,buat biasa2 jer kak. ;)

    ReplyDelete
  8. salam kak watie,

    ya kak. time pagi2 yg malas nguli tuh. hihi. cek mek ni lagi sedap buat fresh2 kan? :)

    ReplyDelete
  9. salam kak izah,
    My Hubby snyum je agak2 jemu kot asyik makan kue minggu ni, hakhak..

    ReplyDelete
  10. salam deliah,
    eh, cakap kelate kak? hihihi.

    ReplyDelete