Saturday, June 5, 2010

Mihun Sup Tomyam (er...paket segera)



Salam sejahtera, selamat pagi,
Saya nak siap2 gi pasar pagi, beli lauk pauk ngan Hubby. Harini dia kerja halfday, tapi still nak bawa saya gi pasar. Bekfes kat luar jer pagi ni. :). Tayang mihun malam dinner malam tadi, tengok...no sayur, nasib baikla sotong dan udang jadi penambat selera. Itupun dah abeskan stok. hihih. Ops, guna paket segera... paket Mihun Sup Adabi + 1 sdb Paket Tomyam adabi. Bila digabungkan, end up dgn rasa yang amat menyedapkan tekak.... Yum yum....

6 comments:

  1. Bestnya bihun tomyam..lama gak tak buat tomyam ni..akak pun sama, guna perencah segera jer, senang dan sedap

    Oh ya, pasal apam balik tu, kalo nk gebu dan naik meningkat mcm akak tu, letakkan yis 1 sudu kecil, lepas tu perap sekejap, biar dia naik... akak lupa nk edit respi tuh.. sebenarnya respi yg akak guna tu, diambil dr pelbagai resipi apam balik, ada campuran susu, santan, tepung gandum, gula,yis dan telur. Mmg best...lembut jer walopun dh simpan lama..

    ReplyDelete
  2. Dah lamanya akak tk masak bihun ni semua....sedap tu dpt hirup supnya...kt sini tom yam pastenya tersangat le pedasnya...tu yg klu nk wat fikir 10x..kang kids tk leh mkn

    ReplyDelete
  3. Halaaaaa! kecil lukisan yang telah SELAMAT! ...Salam dari
    Pastry WORLD OF fantasi

    ReplyDelete
  4. salam kak noorma,
    saya biasa simpan stok segera, utk masa kemalasan. dah jemu meggi segera...kihkih.
    ya kak? Oh, bestnya kalu buat apam naik gebu macam tu... sedap...!

    ReplyDelete
  5. salam kak JC,
    Tomyam adabi tak pedas sgt kak... Takpe, nanti balik mesia boleh borong banyak2. ;)

    ReplyDelete
  6. hi Jose,
    Er... what kind of picture, sis? thanks for dropping by

    ReplyDelete