Thursday, November 5, 2009

Karipap sardin


Salam sejahtera,
Pagi ni, hubby nak bawa bekal nasi beriani tuh. katanya bole wat lunch skali. arap2 tahan la nasi ngan rendang tuh. wat makan2 sarapan, saya wat karipap nih. Saya guna resipi dari blog kak Suzi, klik di sini untuk resipi. Mula2 ingat susah, tapi tak susah sgt. Masih rangup walau da sejuk . Saya suka sangat inti dan kulit karipapnya. 
Saya buat separuh adunan dan guna sadin tin sederhana besar. Dapat 10-11 ketul. Cukup2 inti.

p/s: Tapi, hati2 masa goreng, karipap nih cepat masak sbb guna bahan minyak masak dan air panas.

saya suka kulit dan intinya.... ;)

sebelum kejadian



selepas kejadian

15 comments:

  1. Cantik dan kemas je akak kelim karipap tue. Kite tak pernah buat lagi tau kelim kelim nie.. asik kelim kat kedai je..hehee

    ReplyDelete
  2. Salam Ijan,
    wah..poskad dr helsinki nih. bru prasan feedjit.
    Nati akak tengok berita cuaca helsinki kat umah Ijan. hehe
    Kelim tu msih herot berot. bole la, asal perut tak terburai. ihiks..

    ReplyDelete
  3. Uish...laparlah tgk Karipap sardin nih Nur!!! Love pun nakkk...jom exchange ngan mee goreng! :) ooops tapi dah habis lak mee tuh! eeeeeeeee!

    ReplyDelete
  4. nuir,akak datang bawa wajik...kita tukar dengan karipap ye.

    ReplyDelete
  5. Salam Nur...cantik klim2 kat tepi karipap tu..akak memang suka inti sardin....hrm..ada lagi tak?

    ReplyDelete
  6. Hi kak Love, da abes ker...uhuk. takpe, kita bagi seketui karipap kat kak love.

    ReplyDelete
  7. Salam kak maria,
    ya ya kita tukar. saya da kempunan wajik doyan kak maria neh..hihi

    ReplyDelete
  8. salam kak watie,
    kelim2nya tak pass lagi tu,kak. kue pau kak watie laagi gebush bulat2nya. hehe

    ReplyDelete
  9. salam nurindah, akak dah lama tak buat karipap sardin ni...akak pun suka.
    tq ucapan dan doa annivesary utk akak...:)

    ReplyDelete
  10. Adui ai... buka-bukak je dah ditonyoh dengan karipap close up. Terkecur air liur. Nak buat, lom berapa nak rajin sebab pagi-pagi ada kakak ni jual kat depan. Hehe...

    ReplyDelete
  11. sardin memang sedap buat ape je...kalo dapat yg pedas tu lagi masyuk.... kan nur??

    ReplyDelete
  12. Salam kak suzie,
    same2 kak suzie. sori ganggu kak packing nak balik mesia. hihi

    ReplyDelete
  13. Salam mamafami,
    mamafami punya cake n bread laagi close up. da 2 taun tu, saya jd silent reader kat FP...hih

    ReplyDelete
  14. salam kak noorsha,
    betul,betul, betul,buh cili banyak2. hihi

    ReplyDelete
  15. Salam nur...terlepas bas :)
    Rajin nur ni wat karipap ya...cantik pulak tu kelim kat tepi2 tuh....
    Tengok inti sardin tu terliur la pulak...hehe...selalu akak duk asyik wat kentang/keledek jeh...hihi

    ReplyDelete