Sup Tauhu - tumis biasa, ngan ikan bilis, campur taugeh skit, cili merah. Tambah air secukup untuk kuah.
Sedap...kalu tambah kiub ikan bilis megi,...laaagi sedap. kihkih
Sayur Kailan goreng ikan masin : Ikan masin jeruk takde, saya guna isi ikan kembung masin. Tumis dulu ikan masin. Pastu masuk bawang, cili padi, cili merah, dan kicap Manis. Masuk sayur.
Ini nak tayang watak utama, yang tak pernah mengecewakan... Ayam Goreng. Kihkih.

kakchik nak makan lauk no 2 dan no 3. lauk no 1 kakchik tak makan sebab ada 2 benda yang kakchik tak suka, taugeh dan tauhu. semuapun tau hehe.
ReplyDeletePelakon utama tu memang tak pernah mengecewakan... pelakon tambahan pun ape kurangnya..especially kailan ikan masin tue Nur :)
ReplyDeletesedap2 semuanya - paling suka taugeh - irresistible :D
ReplyDeleteaduiii lapau perut tgk menu2 sedap tu!!! meleleh ni...terliur aaa..
ReplyDeleteAlahai bab ikan msin kailan tu yg akak nk sangat...kt sini payah nk dpt ikan masin...kalu ada pun tgk cam dah bertahun jer dok kt kedai tu tak terjual hihihi....akak singgah lambat kalu awal bole mintak semangkuk kan..take care dear
ReplyDeleteSalam nur...
ReplyDeleteSedapnya kailan ikan masin tuh... :))
Nur...tak pegi ke karnival Juara Rakyat kat Bukit Sentosa? Akak pegi la jugak malam Pasar Malam tu, duduk2 tengok pertandingan nasyid jap...Kumpulan Rabbani pun ada... :)
Hi Nur..tgh buat apa tuh??? What's cooking for today??? :)
ReplyDeletewahh..ayam gorengggg! (ckp mcm upin dan ipin ye..)
ReplyDelete