Wednesday, June 30, 2010

Ikan cencaru bakar dan sambal kicap cili potong

Jangan tak caya, hihi. Dalam gelak2 baca entry noorsha kelmarin, saya terpikat. Maka terjadilah cencaru bakar ngan sambal kicap ni. Kelmarin jenuh fikir, nak buat air asam, tapi asam jawa dah abis. teringat cara noorsha ni. Terus je buat :D. Saya bakar ikan cencaru tu kosong2 jer dalam oven. Rasa ikan, manis yang amat, ada pencicah lak tu.. Rantah2 yang syok :D.

Bahan2 Untuk Sambal Kicap Cili Potong -sumber Noorsha.Thanks a lot Noorsha, saya copy kat sini pulak.:D

1/2 biji bawang besar -hiris
5 biji cili api @ 1 biji lada merah -hiris
jus dari 1 biji limau kasturi
1/2 cawan kicap lemak manis

Cara2
satukan semua bahan diatas.siap dihidang bersama cencaru grill tadi...:)

2 comments:

  1. ikan cencaru bakar pastu makan cicah ngan kicap tu menu bila takde idea kRina..

    yg pasti abg makan bertambah ...

    ReplyDelete
  2. salam kak rina,
    yang penting... kerjasama. hihi.slalu saya cecah air asam. tapi macam ni pun, tambah selera gak :D

    ReplyDelete