SUP SAYUR CENDAWAN
Cendawan kembang- yang besar - disiat 2 atau 3, dan potong 1/3 batangnya.
2 ulas bawang putih - tumbuk
1 inci halia - tumbuk
4-5 biji cili padi
air secukup untuk kuah
kiub bilis maggi
Tumis bahan tumbuk, masukkan cendawan. Kacau kejap. Baru masukkan air. kita akan dpt agak byk mana air yang perlu untuk kuah. Masukkan kiub bilis maggi dan cili padi. Biar mendidih dan cendawan layu. Angkat dan hidangkan.

Salam,
ReplyDeleteCendawan tiram memang sedap. Goreng dengan tepung pun sedap :)
salam sakinah,
ReplyDeleteya.. akak pun suka :)
salam nur.
ReplyDeletehari ni kakchik masak sup sayur cendawan ikut resepi nur. sup masih atas dapur tu. kakchik takde kiub bilis jadi kakchik ganti dengan lada sulah dan lada hitam.
Salam kak chik,
ReplyDeletesegar makan sup time2 sakit tekak. terima kasih mencuba.
Moga cepat sembuh, ya.. :D