Friday, September 3, 2010

Chocolate chips rangup lagi....

Salam sejahtera. 24 Ramadhan 1431H. As I mention before... choc chips rangup. Resipi dah taruk aritu. Klik sini. Macam aritu, saya still gantikan gula kastor kepada soft brown sugar. Nampak lebih gelap. Nak wane cerah skit, guna jer gula kastor/gula halus tu. Kekacang kali ni lebih besar, dan bubuh choc chips putih.

Saksikanlah tayangan perdana chocolate chips yang dah masuk tray ke brape baru cantik bulatnya. hihihi. Maklumlah, aritu kan buat main2. Nak raya, kena bagi biskut ni lebih cantik , looks tempting.




Warna choc chips rangup saya lebih gelap, berbeza dari rupa sebenar kat blog kak hanieliza, kerana saya menggunakan soft brown sugar atau gula perang. Saya add sikit sukatan supaya serasi rasanya. Jika nak rupa biskut lagi cerah, guna gula kastor, ya. ;)


Kali ni saya masukkan choc chips putih, bukan lagi choc rice. Juga badam panjang tu. Membuatkan rasanya moooore crispier and tastier.

Kita sudukan sipi-sipi hujung sudu ya. Kaup guna sudu satu lagi. Insya Allah, besarnya sederhana. tak gedabak, tak kecik sangat. Pastu rapatkan skit doh, tekan skit atasnya. Bila guna choc chips putih instead of chocolate rice mcm aritu, doh semakin keras. Tutup bekas adunan slalu supaya adunan tak kering.


Sebelum pembakaran.

Selepas pembakaran.


ER...RESIPI KLIK SINI JUGAK . :D

4 comments:

  1. Salam Indah,

    Boleh jual ni..dah cantik. mih bagi sebotol kak Sweetie rasa..hehhe

    ReplyDelete
  2. salam nur...nape rajen sgt ni-jeles tgk org bt kuih dah sana sini...ni nak post jugak ke trgganu ker...pos ke sini skali tau :))

    ReplyDelete
  3. Salam kak sweetie,
    hihi.. memang sedap rasanya kak. jom.. raya banting.

    ReplyDelete
  4. salam deliah,
    aha.. pos ke besut juga ni. adik2 suka biskut cekelat. adus, kalulah dekat.. saya bg terus jer. ;)

    ReplyDelete