19 januari 11. Tengah rushing, tapi rindu ngan semua orang. Apa khabar semua? Moga hari ini lebih indah dari kelmarin. Amin...
Malam ni hubby ajak dinner kat Riverside. Esok, our anniversary, sekali ngan birthday my hubby. Saya pun fenin tgah fikir nak surprise apa. Bahan tak cukup nih. wakaka...
Dah lama balik bercuti. Alhamdulillah, tiada banjir, tiada halangan. Semua berlangsung dgn baik. Nanti ada masa, saya tayang ombak besar kat pantai cherating tu ya.. :D
Tayangan pengat nangka ni. Aritu beli nangka madu yg siap dikopek. Dah masak sangat, kurang laju nak makan, tapi maniss.... yum yum. Panaskan santan ngan daun pandan. Bubuh nangka yang disiat besar2 dan gula melaka yg telah dicairkan, tambah garam skit. Biar kuah sebati ngan nangka sekejap. Hasilnya, abes satu periuk... :D

indah, ni memang peberet k.mas tau...sedappnya....
ReplyDeletesalam nur...yeayyy dah berasap dapur! 1 periuk mkn berdua ke..mana aci, hntar sini sikit :))
ReplyDeletesalam nur
ReplyDeleteterliurnya tengok nangka tp kena tahan godaan sbb tk sanggup berangin satu badan :D
@mas:
ReplyDeletesalam kak mas, makan pengat berselera betul, kan? ;)
@del:
salam del. hihihi... satu periuk kecil je. ;D
@zarin:
salam kak zarin, sama la kita. tapi dah teringin punya pasal. naseb baik tak byk angin yg masuk. haha..
salam
ReplyDeleteakak suka makan nagka...terliur la tgk pengat tu..tp pas makan mesti perut kembung..angin..ada petua tak?
kalau nangka muda,buat gulai..tak berangin sbb masa masak tu taruk halia...