Hati2 no, untuk versi ni, jangan guna kicap masin. Ahaks...
BIHUN GORENG PERENCAH ADABI - sendiri+assistant paket. :)
1/2 paket Bihun - direndam hingga empuk (cara nak cepat, saya rebus kejap)
1 paket kecil perencah bihun adabi
2 ulas Bawang putih
1/2 biji Bawang besar
Garam secukup rasa -(biasanya perencah dah ada garam)
Kicap manis secukup bihun
2-3 biji Telur
1/2 ikat Sayur sawi - (nak cepat empuk, ketuk2 jer batang sawi tu, pastu potong - potong)
CARA:
1. Tumis bawang besar dan bawang putih hingga hampir garing.
2. Masukkan sayur. Biar separuh layu.
3. Masukkan telur. Biar agak berketul.
4. Masukkan perencah adabi, garam, kicap manis, dan akhirnya Bihun.
5. Kacau sebati. Biar bihun agak lembut. Angkat dan hidang.

No comments:
Post a Comment