Ini lauk siang tadi. :)
Salam sejahtera, selamat malam,
Dalam 2 hari ini, kami berdua berehat di rumah. Tidak keluar kecuali ke pasar pagi dan kawasan dekat rumah jer. Komputer pun, My Hubby asyik pasang Movie, jadi takder can la saya nak main2 kecuali time My Hubby gi surau. Itupun, sempat check e-mail dan godek Blog niaga kami jer. hihi. Seme versi simple, tapi, masih ada kick. Tapi, Hubby mengadu tak pedas. hihihi.
IKAN KERISI MASAM MANIS
2 ekor Ikan kerisi(saiz sederhana besar) - digoreng dahulu.
2 ulas bawang putih - dihiris nipis
1/2 biji bawang besar - dihiris nipis
2 sdb Sos tomato
2sdb Sos cili
sedikit garam
sedikit gula
sedikit air masak
CARA :
1. Tumis bawang putih dan bawang besar hingga agak garing.
2. Masukkan sos cili, sos tomato, air masak, garam dan gula.
3. Biar mendidih, dan agak pekat.
4. Tuang atas ikan kerisi yang siap digoreng.
Kena tambah sambal belacan tue biar pedas...hehehe... ikan kerisi kite suke goreng garing2 makan kulit dia tu :D
ReplyDeleteUish, sedap nampak Ikan S&S tuh, Nur!
ReplyDeleteMesti dah licin kan by now...takleh mintak plak! kekeke :)
Salam Ijan,
ReplyDeletehihi. kat rumah ni, samba belacan tak laku. time rajin , saya buat sambal tutok. betul,betul, garing tu buat kita berselera kan?
Salam kak Love,
ReplyDeletehihi. memang menu kelmarin tuh. :)
Salam nur....akak pun suka sangat masak ikan masam manis ni...budak2 lagi le suka... tapi lom penah try wat guna ikan kerisi... boley la try pasni... :)
ReplyDeletesalam kak fzi,
ReplyDeleteHihi, tapi kerisi masih kalah ngan ikan Siakap Sweet Sour . :)