Salam sejahtera,selamat petang,
Huhu. Huwaaaaa! Tinginnya nak buat Bubur Jagung. Daun pandan takde. Tulah, tak tanam, plak tu, tak check betul2 dalam esbox. Daun pandan ngan bubur neh, kamceng dia. kalu tak bubuh, meemang kurang rasa. cam minum santan je.
Takde Daun pandan neh ibarat:
Ikan singgang tanpa lengkuasnya
nasi lemak tanpa bau daun pandannya
Sup ayam tanpa daun sup dan saderinya
Tak bole dipisahkan...
Asal cite jagung neh, beli kat pasar. Tingat nak buat Bubur Asyura Teganu. Tapi, rempah lom sampai lagi. Mintak My SIS belikan kat Besut. Huhu. Jie.....bila nak pos rempah Asyura?
Ada masa pos tau... :) Jadi dari terbiar, nak wat bubur jagung...sedap tuh! Tapi....nape,nape bila tak rajin buat, ada plak daun pandan tu? huhu.

Akak ada daun pandan terendam kat pasu dalam bilik air...nak tak????buat berasap jer kan....jgn mare...nak jagung setongkol!!!
ReplyDeleteAla... kesiannya tak dapat makan bubur jagung. Dapat makan jagung rebus pun jadilah nur.
ReplyDeleteMemang betul nak buat bubur mesti nak daun pandan, barulah aromanya harum sekali.
Baru tau petua letak daun pandan dalam bubur jagung.. kite belasah je buat selalu.. hehhee
ReplyDeleteSalam kak watie,
ReplyDeleteTak mare la, kak. Meh nak kejar keliling meja. kihkih. Da abes pun jagung tu kak. Lenkali la, tanam pandan. hihi
Salam kak chik,
ReplyDeleteha, betul,betul. saya tak lalu nak makan bubur manis2 ni, tanpa bau daun pandan.
Salam Ijan,
ReplyDeletekihkih. kalu ada pokok pandan, senang kan, kan?
blogwalking...
ReplyDeleteyusri-outsider.blogspot.com