Hubby cakap, sup campbell instant tu bau garlic. kurang ump plak makan ngan garlic bread. Lebih sedap cecah ayam malam tadi. Nantila saya buat real mushroom soup ya bang.. ;)
Salam sejahtera, selamat pagi,
Garlic bread ni biasanya makan ngan mushroom soup. Tapi yg saya buat ni, tak letak oregano. Lupa beli...hihi. Punyala panjang french loaf ni. Separuh kami makan malam tadi, cecah ngan kuah ayam badang. Pagi ni, ngan sup cendawan instant lak. :)
Resipi saya jumpa masa gugel. Saya c&p dari Blog camarputih. Resipi kat blognya ada mushroom soup skali. Izinkan saya berkongsi...
Bahan-bahan:
* Roti Perancis - (nurindah: saya buat separuh jer, makan 2 org)
* Butter / Marjerin / Mentega
* Bawang putih - (nurindah: saya buat 5 biji, sbb nak rasa lebih garlic )
* Oregano sket - (nurindah: saya tak letak, takde)
Cara-caranya:
* Potong nipis roti perancis tuh
* Sapukan mentega
* Bawang putih tuh bakar atau goreng tanpa minyak. Pastu korang tumbuk lumat. (Sesape yang rajin, korang cincang halus bawang tuh then korang goreng tanpa minyak)
* Sapukan bawang tadi pada roti yg dah diletakkan marjerin
* Tabur oregano sket (fungsinyer tuk naikkan bau)
* Bakar kat kuali sampai garing (kalau malas letak jek dalam oven..hehehe..)
Garlic bread ni biasanya makan ngan mushroom soup. Tapi yg saya buat ni, tak letak oregano. Lupa beli...hihi. Punyala panjang french loaf ni. Separuh kami makan malam tadi, cecah ngan kuah ayam badang. Pagi ni, ngan sup cendawan instant lak. :)
Resipi saya jumpa masa gugel. Saya c&p dari Blog camarputih. Resipi kat blognya ada mushroom soup skali. Izinkan saya berkongsi...
Bahan-bahan:
* Roti Perancis - (nurindah: saya buat separuh jer, makan 2 org)
* Butter / Marjerin / Mentega
* Bawang putih - (nurindah: saya buat 5 biji, sbb nak rasa lebih garlic )
* Oregano sket - (nurindah: saya tak letak, takde)
Cara-caranya:
* Potong nipis roti perancis tuh
* Sapukan mentega
* Bawang putih tuh bakar atau goreng tanpa minyak. Pastu korang tumbuk lumat. (Sesape yang rajin, korang cincang halus bawang tuh then korang goreng tanpa minyak)
* Sapukan bawang tadi pada roti yg dah diletakkan marjerin
* Tabur oregano sket (fungsinyer tuk naikkan bau)
* Bakar kat kuali sampai garing (kalau malas letak jek dalam oven..hehehe..)
Salam nur...
ReplyDeleteWoahh...garlic bread...menu yang sihat nih...nak buat sama la nur... tapi takde roti perancis..akak buat pakai roti sosej highfive je la ya nur.. tQ kasi idea, dah lama tak buat. Selalu kakak yang rajin tolong buatkan garlic bread ni, sekarang member sibuk keje tak ddan dah masuk dapur... :)
salam nurindah, sedapkan garlic bread..klu roti biasapun sy sapu gak garlic butter spread (gbs):) (bt roti telur pun sedap dgn gbs ni) dan kmdian bakar dlm oven sbb bg sy kulitny lbh garing.nur blh guna daun ketumbar yg dracik halus utk ganti oregano-sedap,cubalah :)
ReplyDeletesalam kak fzi,
ReplyDeletesaya pun baru try2 kak. kelmarin sempat gi giant bt caves. mesti kakak pun pandai masak macam mak dia.. :)
salam deliah,
ReplyDeletebetul, sedap deliah. mmg masuk list lepas nih bila2 beli french loaf. senang plak tu. hihi.
oh, bakar lam oven lebih garing..Insya Allah saya cuba. tima kasih sbb bagi petua, deliah. muah..