Buruk ke rupa dia? uhuk... saje nak tayang hasil pembakaran kulit loti ni. hihi.
Lebihan kulit roti wholemeal
1/2 tin Susu cair - secukup roti anda
3 biji telur - dipukul hingga skit kembang
1 sdb mentega
3 sdb Gula halus - secukup manis
Kulit roti, mesti keras kan? Campurkan kulit roti + telur + susu cair. Biar kembang. Panaskan Oven 170c.
Sambil tu, dalam bekas lain, campurkan gula halus dan mentega. Pukul hingga gula skit hancur.
Lepas tu, tuang campuran campuran gula dan mentega tadi ke dalam roti tadi. Kacau sebati.
Tuang ke dalam bekas pembakar. Ratakan. Bakar hingga masak.
P/s: Walaupun kulit roti, ia tetap rasa macam puding roti. Maveless. Asalkan cukup manis. Kalu rasa keras, bole tambah susu cair secukupnya.
kulit roti yang direcycle.
Apa ni? haha. puding nasi. saja nak abeskan nasi seciput...jupe resipi kat MyR.
Go green girl...recycle!!!
ReplyDeleteAiks, something new here! Tapi Love nak jugak!! nak taste...hihi ;)
ReplyDeleteSalam kak watie,
ReplyDeletehihi. kalu bole seme nak recycle. tapi tak larat nak makan jer. hik hik
Hi kak Love,
ReplyDeletepuding nasi tu, saya try wat skek dulu. mula2 pelik gak. tapi, bole tahan. new taste...hikhik
Puding roti pernah makan.. tp puding nasik tak pernah dengar lagi kak :)
ReplyDelete