Suami saya buat surprise.Dia belikan kurma coklat,siap ada badam kat dalam.Jenama Ryverra. Khas buat saya..:) Dah lama nak buat,tak buat.Nak beli tak jumpe.Juga dia ada beli coklat special,jenama Ryverra. sedap btul coklat tu. Nak amik gambar,tapi,memory card dah kena seludup masuk ofis abang.Kalu saya tau,tak bagi suami bawak. Takut ilang.Di bawah timbunan fail bebanyak tu. Sebab tu dia main sorok jer..hu hu.
Lauk berbuka smalam yang jarang saya buat. Kerang rebus.Actually, dulu2 masa kecik,abah slalu beli,dan mama slalu rebus jer,berkuah,siap ngan bawang putih,serai,dan garam,serta air banyak skit.sajer,mama nak buat kuah. Saya slalu jugak menghirup kuah kerang rebus,walaupun mama larang .sampai tercirit-cirit waktu pagi.hehe, tapi,memang sedap...
Semalam guna cara my MIL(mother in law).Kering tanpa air.Nak buat berkuah,takut lak suami sakit perut hirup kuah kerang.heheh.
Kerang + serai + sikit garam+ air skit jer.Tak bubuh air pun takper.Pastu tutup periuk.Ala-ala kerang bakar gitu.Api slow jer.Sampai masak.Semalam nasib la kau kerang,ader serai seketul.Kalu tak bertapa lagi dalam ais box.he he. Smalam termasin lak.Setengah sudu garam ngan kerang tak sampai sekilo.hu hu.Tak patut...Agak-agak la bila rebus dengan meneliti berapa kg kerang anda. :)
No comments:
Post a Comment