Apa2 sajelah.. hihihi. Biasanya roti pita sedap dimakan dgn daging bakar/ayam ala2 kebab kat pasar malam tuh. My hubby pun setuju. Cuma masa nak breakfast tu, ayam atau daging takde. Jadi buat telur hancur. Isikan telur pun, boleh tahan rasanya. Saya guna roti pita jenama natures bake dr Tesco. ;)
TELUR HANCUR
Sumber: Senangnya memasak tauhu dan telur PTS, Chef Hanieliza.
3 biji telur - dipukul
10 kacang buncis -didadu kecil
3 biji cili merah - dihiris/ dicincang
2 biji cili hijau - dihiris/ dicincang
1 labu bawang besar - dicincang
1 sdm minyak masak - nurindah: boleh juga guna majerin
garam secukup rasa
Tambahan Nurindah:
Roti sosej/roti frankfurter/ roti sandwich/ roti pita
mayonis - untuk topping
sos cili -untuk topping
kalu suka, sos thousand island
CARA:
1. Kacang buncis dipotong pendek.
2. Panaskan minyak/majerin, tumis bawang besar, cili merah, cili hijau. Kacau rata dan biar masak.
3. Masukkan telur dan garam. Kemudian biarkan sebentar.
4. Kacau telur supaya hancur.
6. Angkat dan hidangkan dengan roti.

salam nur..
ReplyDeleteakak dtg ptg nih lapauu... br bgn tdo! hihihihi... begedil tauhu bwh tuh nmpk sodap jugak la nur! cam nak buat jerk... tauhu lembut byk nih..
menu ringkas dan sdap ni...kenyang pun ye..
ReplyDeletebegedil tauhu tu pun menarik!
Salam,
ReplyDeletenampak menyelerakan tu. Anak-anak dan Hubby Akak suka makan kebab ngan roti pita ni..Ala2 makanan diakan. Buat sendiri lagi jimat yer Indah. Kat pasar malam pun dah mahal sekarang.
@hana: salam kak hana, saya pun buat kes tauhu yg beli RM1 banyak lagi. :D
ReplyDelete@suzi: salam kak, benda2 yang senang dimakan, kak. hihi
@sweetie: salam kak sweetie, betul3 tu kak. yang mana boleh buat, buat sendiri. :D