Tahap crispy ikut tahap yang dikehendaki, ya. Saya goreng bagi garing betul, sbb yang ada putih2 tu masih sikit liat.
Dah goreng, rasa ala2 kopok ikan pulak. hihihi. Tapi mmg ada rasa crab tuh.
Jenama Crab Stick ni, Sri Segar, made of China. Tak jumpa local punya. Ada cop halal dari Persatuan Islam kat Shandong.
CRISPY CRAB STICK
Sumber Asal : Che Iza@myresepi.com (saya dah cuba link MyR, tapi tak dpt buka)
Copy dari: kak Watie, watierman
Bahan-bahan ( 2-3 org )
* 2 paket filamen crabstick
* Serbuk secukup rasa maggi (takde pun tak per)
Cara-cara
1. Buka filamen crabstik jadi satu kepingan yg lebar. (Kalau perasan filamen ni dia ada satu gulungan).
2. Hiris memanjang selebar 1cm.
3. Goreng deep fry hingga golden brown n garing... Untuk menambahkan rasa, taburkan sikit dgn serbuk secukup rasa.... Siap.
salam nur...no1 idea ni eyh :)))
ReplyDeletedappp nyaa.. leh makan sambil tgk muvi ni.. masak lebeh skit kakk.. ngeee
ReplyDeleteideal yang bagus...k.mas tak pernah buat lagi...nampak sedap..nanti nak try la...
ReplyDelete@deliah: salam deliah, haha.. buat kudap2..
ReplyDelete@jiya: salam jiya, sambil tgok muvi.. betul3x..:))
@mas: salam kak mas, betul tu kak. bg yang kemfunan nak makan kopok macam saya ni. hikhik..