Sabtu lepas,
Kami tak kemana-mana. Suami ada open house di kawasan kami. Saya pula kurang sihat skit. Kepala berdenyut2 jer, jadi dok rumah. Lagipun Deepavali, jadi, jalan sesak.
Ahad
Kepala masih sakit. Saya dan suami berehat di rumah. Then, tengahari, pergi Bro-Arts,amik stok baju t-shirt. Barang dapur dah abis. Kami pun tak sempat ke Pasar Pagi Bkt Sentosa. Jadi, kami ke GIANT Bt Caves saja.
Biasa pergi Pasar Pagi, kami beli 1 ekor. Dan siap buang kulit dan potong2. Namun, alang2 ke GIANT, kami beli ayam ketul perpcs. Bahagian2 yang sedap dimakan.
Tapi, baunya...faham jer la. Ayam kat pasaraya. Tak sesegar bau ayam kat pasar tani yang baru semelih...
Isnin
Godek2 template untuk blogshop kami. Penat eden....huhu.
ikan keli siap diproses oleh saya! Tahan jer la.
Salam Nur...
ReplyDeleteAkak suka sangat ikan keli atau ikan sembilang goreng pedas. Tapi tak penah try buat masak sendiri, tak berani nak pegang ikan keli yang masih idup dan bergerak2 tuh.... heheh...sebab tu bila terasa nak makan beli yang dah masak siap jeh... :)
Salam ka Fzi,
ReplyDeleteHuhu.. saya pung tak berani pegang yang idup. Beli yang dah mati. Keli idup yg betul2 dr sawah ada sengat aka misau beracun,kak.
Salam akak.. sotong udang keli tu semua paveret kite tue... lagi lagi keli... mengidam tak habes2 lagi ngan keli nie... hehhe
ReplyDeleteSalam ijan,
ReplyDeleteCian dia. buat keli sambal cili padi, sedap tau Ijan..hihi
Moga akan tercapai hajat Ijan tu. Dok jauh2 mmg teringin macam2..:)
ReplyDelete