Tapi mmg mendebarkan sbb kena slalu tgok kot2 nasi dah kembang, tapi periuk tak menyala. Dah byk kali suh hubby redeem point credit card, dan tunjuk2 periuk nasi kat mall. Bukan tak mampu, tapi tahulah Mens... tunggu sampai dah tak bole guna baru beli baru. Agaknya diaorg pikir buat ape periuk 2 biji? Kelulah saya... hahaha.. Skarg pun, peti sejuk dah menunjukkan tanda2 keuzuran. Dah hampir 6 tahun umurnya. Dah takde lampu bila dibuka, dan cepat sgt ada ais. Alahai.. bila nak rosak ni... ikikiki...
JUS TEMBIKAI SUSU
Saya campur tembikai susu + separuh air + susu pekat + gula. Blend hingga hancur. Buah bertenggek tu, tiru si Jiya. hihi.
NASI GORENG CINA 2
Nasi goreng ni menggunakan resipi nasi grg cina chef hanieliza. Cuma tukar sayur kepada mix vege, dan saya tambah sotong. Saya tambah serbuk lada hitam ajishio.
CUCUR KUCAI 2
Cucur kucai versi dua ni saya tambah bawang besar, dan cili besar dicincang. Ia membuatkan cucur kucai ni agak basah dan kurang rangup di tepi. Tetapi lembut maintain. Cara gorengnya mestilah minyak tohor, mcm grg telur mata. 1 senduk adunan jer. Versi sebelum ni lebih rangup kat tepi. ;)

salam nur...kita suker tgk cucuq kucai tu, iush,x blh2x...poser2!! :D
ReplyDeleteSalam Deliah,
ReplyDeleteHu, pose pose. hihihi. Versi ngabiskan kucai ni. Alhamdulillah, abes dimakan. ;)