Salam sejahtera,
Saya tak bape sihat ni, dari malam tadi. masak sempoi jer. Tempe jangan bening campur telur dan carrot, ikan kembung masin, dan sambal tempe. Tapi, Alhamdulillah, berkat ada ikan masin... my hubby makan bertambah. :D. Lega ati saya, seb baik dia tak kisah saya masak camtu. Dessert semestinya agar-agar gula merah tu. Plus.... alang2 buat agar2, saya buat Dadih Eonis tu lagi... teringin bila tengok kak mas buat dadih kelmarin. hihihi... :)
Kelmarin, comment kat blog ni ada problem. Banyak yg hilang. Saya comment kat blog orang pun hilang. padahal, panjang tulis tu. hukhuk...sape2 ada masalah cam saya tak? Arini dah nampak ok, sebab ada blogger pagi ni dah letak comment dan dah publish.. magic sungguh! aduh blogger, janganlah buat camtu lenkali. semput saya...
Dadih Eonis ni,mula2 memang nampak cam berair. Letak dlm peti sejuk semalaman, Insya Allah, cantik goyangnya. Saya sukat guna timbang elektronik, sbb tu tak susah. Oklah, nak cau dulu.
UPDATED 4.54PM : Hihihi. Firstly, saya mohon maaf utk wong jowo sbb bahasa saya salah. Patutnya tempe jangan bening. bukannya mangan bening. seb baik kak hana tak perasan, kalu tak mau kena denda.. hikhik. Memang itu yang saya dengar, jadi itu yg ditulis..huhu. Dah tulis, baru tanya my hubby. hihi. Jangan bening ialah masak air. Tempe jangan bening ngan telur bercili ni, dari MIL, saya cuma gabungkan jadi satu. :D (ada di entry yang lepas2)

rajinnya indah memasak, macam2 menu ada..kak mas nak tapau semua untuk lunch boleh...
ReplyDeletewah bestnyer dadih..semlam si mas atas nih buat dadih gakkkkk... tul la nur, semalam ada prob kat komen..la ni pun sama..tengok ada 7 komen, bila buka nak bace, no komen yet pulak..pe hal la blogger nih
ReplyDeletesalam nurindah,
ReplyDeleteaduh sedap nya lauk macam ni...betul2 cobaan lah...
Salam Nurindah,
ReplyDeleteSedap sesekali pekene ikan masin ni, pembuka selera.
Tempe ni sedap yer indah, buat goreng camtu panas-panas pun dah sedap dimakan.
Kak sweetie banyak kali juga kadangkala komen tapi tak masuk kat blog tu, tak tahulah kenapa yer.
Salam Nurindah, dah sihat ke? wah sedap lauk macam ini, kak pun suka...kak pun ada problem semlm, komen tak boleh publish tapi skrg dah ok...
ReplyDeleteckLah nak datang rumah Nur. jangan habiskan!
ReplyDeletesalam nurindah...bljr 1 perkataan br ni-1st time dgr jangan bening sll ckp masak bening je tp apa2 pun masak simple mcm tu mmg heaven la-mungkin sbb dah biasa mkn cm tu sjk kecik :)
ReplyDeletesalam kak mas,
ReplyDeleteitu menu cincau tu. hihi
salam kak izah,
ReplyDeletekes kepingin makan dadih :) Kelmarin, blogger masuk ospital kak. :D
Salam kak ayu,
ReplyDeletekalu ikan masin, betul2 menambah selera kan?
salam kak sweetie,
ReplyDeleteikan masin memang pembuka selera. tempe my hubby jer suka makan. saya baru blaja2 :D
Kelmarin memang buat semua para blogger kelam kelibut
salam kak TT,
ReplyDeletemenu malas2 jer tu kak. hihi.
yalah, tapi dah ok dah
Salam ckLah,
ReplyDeleteTeringat entry ckLah hari Isnin, kan,kan?
salam Deliah,
ReplyDeletehihi. saya dulu2 rajin makan ikan keronge atau cencaru kering. Memang kering betulla, tak macam ikan kembung ni, ala2 jeruk gitu. Tapi meeemang sedap!
Saya pun bertambah tatabahasa arini. slalu sebut masak bening gak :D