Style MIL. Goreng pisang guna tepung gandum+ skit garam n air. Tambah 1 sdm minyak masak lam bancuhan tepung. Kata MIL, utk merangupkan. My Hubby suka makan pisang goreng macam ni. Saya plak tak kisah, versi tepung beras ke gandum, semua bole masuk...
Ni ha, versi tambah serbuk kunyit. For me! haha...separuh Hubby wat bekal la...
Salam sejahtera, selamat pagi,
Orang makan pisang goreng petang2, tapi kami buat bekfes. hikhik. Kami tak kisah, asal perut kenyang. Kat rumah parents Hubby kat banting pun, bila ada pisang Abu atau pisang Tanduk jer, selagi elok, mesti buat pisang goreng time bekfes. Tapi adala, tambah2 nasi goreng.
My Hubby makan nasi leftover malam tadi, ngan ikan pari. Pisang goreng tu buat bekal. Saya guna cara MIL, guna tepung gandum. Satu versi ori MIL, satu lagi versi kuning2. Alahai, teringat sambal kicap kak LG malam tadi.Sedap,kan kalu cecah2? :)
salam indah..rasanya stail belah johor or jawa(ye ke?heheheh) yg slalu wat cengggini..pisang ke cempedak ke..nangka ke..sukun ke..even durian pon leh wat bekpes..i meant wat jemput2 lah..coz ms kecik2 dl, ptg2 xda tea-time pon..bl dok KL br tau petang2 jek ada psg grg..pg2 xda..huhuhu beza sungguh! mintak maaf ye org lain kalo saya salah..
ReplyDeletesalam kak fmina,
ReplyDeletehihi. tak tau la style mana kak. yg saya tau, itu style mak kesayangan Hubby dan saya juga. apepun, takleh calen air tangan mak.
sama la ngan saya masa kecik2 dulu. :)