10 minutes sediakan puff, 15 minutes panaskan oven, 20 minutes bakar puff ni. Ikut tips puff, kena cucuk2 dulu pastry tu ngan garfu. Lepas siap tangkupkan pastrynya, sapu ngan telur. Cepat dan mudah...:)
Salam sejahtera, selamat pagi,
Hari ni cuaca cerah, tapi hati saya mendung..nape ya? kadang2 kita susah hati tak bersebab. mgkin sbb saya rs gagal penuhi kehendak suami yg kadang2 saya tak tahu apa bendanya.. seperti wanita, biasanya isteri mahu suami dpt agak apa kehendak hatinya, ttp...hati lelaki laagi sukar didalami, kan? Bila kita tegur, dia kata takde apa-apa... Bila kita marah, merajuk...why? Syahdu pulak rasanya. Mens.. ni susah nak bagitau apa benda yg tak kena. Buat orang sedey jer. huhu. Hope, he better now bila dia makan bekfes yang saya bekalkan arini kat ofis. :)
Alhamdulillah, arini saya sempat keluarkan puff pastry dr esbok awal2. Tengok buku resipi pastry tu, saya just tiru cara pembakarannya. Inti, cuma godek2 sadin dan hiris2 pisang. Alhamdulillah, first time buat ni. Hope My Hubby suka...
Saya hiris pisang. Letak atas pastry tu, dan tabur skit gula. Sedap..macam roti canai pisang lak.
Ini puff inti sadin...
salam..kat dalam esbok ada byk lagi puff ni bolehlah buat yang bubuh pisang tu tq ye bagi idea..
ReplyDeletesedapnya...nak sikit
ReplyDeleteakak suka puff2 ni...tp tak jumpa lg la puff kawanku ni..
isi pisang? hmm..teringat 2 minggu lepas akak beli kuih..tak tahu nama apa. luar dia cam karipap tp bentuk lonjong. dlm dia pisang sebiji..sedap jugak
salam datin el,
ReplyDeletehihi. saya suka yg rasa2 pisang gini.
salam kak liyana s,
ReplyDeleteoh, saya kerat2 dulu pisang tu, tak muat nak masuk sebijik kat puff..hihihi. kue apa tu kak? kalu yg buh2 pisang ni, yg luar dia pulut tu sedap..saya pun bru jumpa puff ni. lama dah cari. hihi