Dah lunch? Saya lewat post laporan hari ni. Setiap hari kena ada makanan baru, baru tak jemu. Hari ni berperang yang pulut kat dapur. Mula2 nak buat talam...tapi pulut terlembik sangat. Salah sukat air dan santan la... Jadi pulut saya kat bawah ni, kira recycle la. Cincai2 jer. Asal tak membazir. Yumm...saya suka.
Saya cuma cairkan manisan/ gula melaka siam tu 2 ketul ngan selai daun pandan + skit air. Pastu, masukkan pulut lembik tadi. Kacau hingga betul2 sebati. Angkat.
Mula2 kita letak lam bekas pinggan ni. Mampatkan cam wajik...heheh.
Pastu, kita bolatkan dia pulak, letak lam pinggan kecit ni tabur kelapa parut putih...jadila pulut pagi atau pulut manis plak..

Kalau ada lebihan...campur santan sikit kacau jadi wajik!
ReplyDelete